De Stichting Instituut Sportopleidingen (SISO) zal een voetbaltrainingscursus (coach-trainer C) verzorgen voor sporters van Leiding en omgeving. Dit is besloten na overleg tussen de sportvereniging SOLO en SV Ameerdeep.

Diverse sporters van deze buurt hebben voetbalautoriteiten benaderd voor een training.

Gesprekken tussen SISO en de verenigingen zijn intussen afgerond, waardoor de cursus op korte termijn kan beginnen. Het opleidingsinstituut benadrukt dat de cursus in de eerste instantie bedoeld is voor sporters van Leidingen en omgeving die graag voetbalcoach/trainer willen worden.

Enkele belangstellenden uit Paramaribo en Kwatta zullen ook in de gelegenheid gesteld worden om de cursus te volgen, deelt SISO mee.

De cursussen zullen steeds op de zaterdag worden verzorgd, terwijl de cursisten voor een stageclub moeten zorgdragen om praktijkervaring op te doen. De cursus duurt vier maanden en wordt afgesloten met een toets.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met SISO (432808/8565201) of Ameerdeep. De teach-in wordt gehouden op 18 oktober 2012 om 18.00 uur op het voetbalveld aan de Bomaweg.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.