Huh ! Huh ! en andere angstaanjagende kreten bestemd voor de duivelse geesten zouden uit de mond komen van zulke personen, die zeggen mens te zijn maar naar buiten treden om hun tegenstanders te vernietigen of uit te schakelen. Satanistisch! In Suriname zouden toch wel een aantal personen zijn die zich met duivelse praktijken bezighouden om anderen uit te schakelen. We lezen de vele krantenverslagen uit de rechtszaal die elkaar opvolgen. Is het al zo erg of is dit het topje van de ijsberg in Suriname? Hoeveel wordt niet verborgen gehouden? Wie zijn die personen? Nog erger, wie zijn de mensen die hulp zoeken bij duivelse personen? Zelfs een aantal politici laat zich zwaar beschermen, niet waar meneer de president?

In Suriname lijken de meningen verdeeld over de komst van Rick Ross. Duidelijk is wel dat sommige vooraanstaande, ontwikkelde aanhangers van Romeo ‘Bravo’ Brunsie liever Rick Ross hier hebben omdat hun achterban ontvankelijk is en al dan niet dan aansporen tot geloof in Satan. Hoe komt dat? Hebben ze ooit in God of Jezus Christus geloofd? Zulke mensen wijzen in de Paasweek de duivel niet af. Hoe intellectueel ben je dan, meneer de communist? Volk van Suriname, kijk wie ontzettend veel geld en goud er voor over heeft, om deze satanische Rick Ross naar Suriname te halen en grof te betalen voor diens optreden en ‘gastcolleges’? Let wel, Ross zegt: God forgives, I don’t !!

Een dame, die advocate zou zijn, wil steeds de baas over iedereen spelen. Zij schakelt alle tegenstanders en collega’s uit door boze geesten op hen af te sturen. Vermoedelijk ook met ‘huh huh!’ of met losgelaten pufjes. De kwade geest manipuleert de gedachten, het doen en laten van het beoogde slachtoffer. Wie is deze dame? Die helaas gloeiend jaloers is op de First Lady? Zij wil steeds in de top en overal gezien worden. Deze juriste zou ook een arsenaal aan geesten in bezit hebben die ze op afroep kan afsturen op haar tegenstanders en collega- advocaten om hen volledig lam te leggen. Zo vertelde een rechtswetenschapper.

Onlangs konden we op de nieuwssites lezen over de Holika-verbranding in Suriname, de symbolische verbranding van de kwaadaardige heks. Een interessant en leerrijk verhaal voor alle Surinamers. Maar wie zijn dan de hedendaagse Holika’s in Suriname ? Moeten ze niet op de brandstapel ?! Al zou het zelfs een mevrouw de Pandieta of meneer Dominee zijn met magische formules, die grote drugsexporteurs en transporten helpt beschermen. Ze zijn kwaadaardig maar modieus en laten niet ontdekken wat hun ware aard is. Ze verschuilen zich achter de naam van God. Heel erg is dat.

Op het internet gelezen dat vodoo in Haïti een erkend geloof is. President Martelly, ‘Sweet Mickey’, was nauwelijks vertrokken naar zijn land of een andere Haïtiaan vond tragisch de dood in Suriname, nadat hij bij een ‘voodoo-medicus’ hulp had gezocht.

In onze javaanse cultuur komt de ‘kroi’ voor. Een middel om de man aan de vrouw te onderwerpen. Dat kan niet zonder zwarte magie. Zo werd mijn huwelijk eens vernietigd door de ‘obia’, gedaan door een ander die mijn man afpakte. Hierover heb ik in het verleden geschreven toen ik nog in de gezondheidssector werkzaam was, voordat ik naar Nederland verhuisde, nadat de geestelijke ellende mij te veel werd.

Ik roep op om te kiezen voor rooms-katholiek geloof in God en dat gebeden wordt dat de boze machten teruggaan naar de verzenders en gebruikers.

Rick Ross in Suriname zal meer schade dan goeds opleveren, zo bekruipt mij het gevoel. Maar de tijd zal dat leren. Het schijnt dat Suriname veel lesgeld zal moeten betalen, want we staan zoveel toe, we gedogen zoveel wat totaal onaanvaardbaar is. De ware lessen hebben we blijkbaar nog steeds niet geleerd.

Valerie Kramawitana

In de rubrieken ‘Ingezonden/ Aangeboden’ stelt GFC een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.