Eigenlijk was het al duidelijk toen ik mijn artikel “Nieuwe aanslag op het Onafhankelijkheidsplein” schreef op een anderre site, maar na het bericht op GFC-Nieuws van vandaag dat de Nationale Democratische Partij (NDP) groots deelneemt aan de Diváli-fakkeloptocht is er geen twijfel meer mogelijk: de NDP gebruikt het religieuze Hindoestaanse Diváli-feest geheel & al voor eigen parochie, voor  partijpolitieke propaganda. Een meesterzet waarmee de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) van voorheen Lachmon en Sardjoe, nu van Santokhi, volledig is afgetroefd.

Dit houdt in dat de NDP de organisatie van het eerste deel van de –wat zij noemt “nationale”– Diváli-fakkeloptocht op morgen, 10 november, op zich neemt. De fakkeloptocht gaat om 18.00 uur van start vanuit Ocer, waarvandaan naar het Onafhankelijkheidsplein zal worden gelopen. Er worden bussen ingezet om deelnemers uit de districten Wanica, Commewijne en Saramacca op te halen en te vervoeren naar Ocer, en om hun na afloop om circa 22.30 uur vanaf het Onafhankelijkheidsplein weer terug te brengen naar de districten.

Op het plein zullen diverse culturele activiteiten plaatsvinden en zal president Desi Bouterse een ‘Diváli–boodschap’ uitspreken. Hierna wordt de ‘Suriname Dia’ aangestoken door impersonators van de Hindoestaanse halfgoden ‘Ram en Sita’,

waarna de president als eerste burger van het land als eerste in de gelegenheid wordt gesteld om ghee te zetten in de ‘Suriname Dia’.

NDP goes Hindu

Het kan haast niet missen dat deze nieuwste NDP-stunt is bedacht en op touw gezet door Mahinder Gopi, die kennelijk nog tijd over heeft om dit naast zijn onderministerschap van Regionale Ontwikkeling erbij te doen, maar oké, daartoe heeft hij dan ook op kosten van de belastingbetaler een riante behuizing in het Zorghotel en een uitgebreide staf te zijner beschikking.

Evenmin kan het missen dat voorzitter van de puur Hindoestaanse Culturele Unie en gastheer tijdens de Diváli-viering van morgen, Ashwin Adhin, een riante positie krijgt binnen het NDP-bestuur, dat in zijn huidige samenstelling naar het oordeel van partijvoorzitter Bouterse nog teveel zwakke schakels telt. En tenslotte is NDP-ondervoorzitter Charles Pahlad ook de jongste niet meer.

Joshua Taytelbaum

In de rubrieken ‘Ingezonden/ Aangeboden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.


Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.