De Parbo-cupwedstrijden die de afgelopen week zijn gehouden in het André Kamperveen stadion onder auspiciën van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zijn uitgelopen op een grote teleurstelling voor het publiek dat zich toch wel in grote getale had begeven naar het stadion. Waar men had verwacht voetbal op hoog niveau te zien omdat er Nederlandse spelers uit de Eredivisie aanwezig zouden zijn, is men er bekaaid van afgekomen.

De Surimix bestaande uit spelers van de Suriprofs uit Nederland samen met enkele spelers van de nationale selectie was wel de grootste flop. De verrassing was Guyana die met een B-elftal het toch presteerde van de Surimix te winnen. Vitesse, de Nederlandse Eredivisieploeg heeft niet teleurgesteld en beide wedstrijden gewonnen hoewel zij meer vakantievoetbal hebben gespeeld in vergelijking met hun wedstrijden in Nederland.

De aanvoerder van de Surimix, Milano Koenders, moet zich schamen de Surinaamse sportpers de les te willen voorlezen. Het publiek heeft betaald om voetbal op niveau te zien en niet een stelletje “amateurs” die zich in Nederland profvoetballers noemen en ook daarnaar verdienen.

Ook Dean Gorre, coach van Surimix, moet zich niet verschuilen achter het mom van niet ontevreden te zijn met het spel van zijn ploeg. Het voetbalminnend publiek is zeer ontevreden. Ik denk dat als dit de kwaliteit van het voetbal is de Parbo-directie haar sponsoring liever kan uitgeven aan buurtstraatvoetbal in plaats van aan de SVB.

Robin Rosario, voormalig sportcommentator/hoofdredacteur GFC Nieuws

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.