Uit de samenleving heb ik de afgelopen week veel steunbetuigingen mogen horen voor de politiemannen die kortgeleden vier criminelen hebben doodgeschoten. Aan de ene kant begrijp ik de frustratie wel als je zo vaak moet lezen hoe slachtoffers op beestachtige wijze worden mishandeld.

Zelfs personen uit mijn omgeving die ik als zeer christelijk mag omschrijven, zijn het er mee eens dat het een goede daad is geweest van de politiemannen om criminelen neer te knallen.

Mijn vraag is echter of er geen andere manieren waren om de boeven te arresteren? Politiemannen moeten meer respect tonen voor het leven van een ander. Ook al is het de grootste crimineel. Ze mogen niet voor eigen rechter spelen! Waar halen ze de durf vandaan? Elk mens heeft het recht om zich te verdedigen in de rechtszaal als hij of zij ergens van wordt beschuldigd. We leven niet meer in de tijd van het Wilde Westen!

Het lijkt mij daarom verstandig om minder emotioneel en dom te reageren in dit soort gevallen. Reacties als: het is goed voor ze, ‘kis deng mooi’ enzovoorts illustreren een stukje van de verloedering van de Surinaamse maatschappij.

drs. L. van Daal

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.