Al een paar keer heb ik via SCCN TV live basketbalwedstrijden tussen SCVU en Yellow Birds mogen volgen. Ik was aangenaam verrast toen ik dit zag. Ook heeft het tv station laten weten zoveel mogelijk te willen doen om meer lokale sportwedstrijden live uit te zenden. Eerder was dat het ook het geval met ATV toen de zaalvoetbal playoffs en finals live werden uitgezonden.

Als sportliefhebber geniet ik van deze ontwikkeling. Het biedt hiermee een extra prikkel aan de verenigingen maar in het bijzonder de sporters zelfs om hun beste kant te laten zien, wetende dat er nog eens duizenden mensen thuis aan het kijken zijn. Ik heb niet kunnen nagaan of de wedstrijden ook via het internet te volgen zijn maar dat zou het nog mooier maken.

Het is leuk om van Barcelona of Real Madrid te genieten of van een Copa America. Maar hoe zou het niet zijn als de ‘koorts’ voor de lokale sport zou toenemen. Ik wil voorstellen dat de tv stations die het budget hiervoor hebben een gesprek aangaan met de nationale bonden. Het komt de lokale sport en de sporters/atleten alleen maar ten goed. Ik zou ook graag de SVB hoofdklasse competitie en zwemkampioenschappen via de beeldbuis willen volgen. En ik denk met mij, vele anderen.

C.R ( een sportliefhebber)

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.