“Jozefzoon is een zakkenvuller. Hij is een boef. Dat geld kon beter gebruikt worden om schoollokalen te bouwen. Waarom moet hij business class reizen en in de vip room zitten van Schiphol?” Dit zijn enkele idiote uitspraken die de laatste dagen vanuit de gemeenschap klonken toen bekend werd dat Eddie Jozefzoon, voorzitter van de Taskforce Innovatie Onderwijs, US$ 30.000,– uit de staatskas heeft gekregen om naar Nederland te gaan.

Ik vraag mij af of Jozefzoon er wel bij nagedacht heeft toen hij zijn begroting opmaakte. Ik begrijp wel dat hij grote plannen heeft met het onderwijs, maar ja, zo maakt hij zich wel belachelijk terwijl hij niet één van de beroerdste is.  Ik durf zelf te stellen dat hij van een zeer zwaar kaliber is. Een man op goed niveau, een denker waar wij als natie iets aan hebben. Als er iets  meer mensen waren met  de kennis van Jozefzoon, dan was Suriname een veel meer welvarend land.

Het is bekend dat politiek Suriname veel geld toucheert wanneer er buitenlandse reizen worden gemaakt. Triest is ook dat indien niet alle daggelden gebruikt zijn voor het betalen van hotel en voeding deze niet worden teruggestort bij de Centrale Bank van Suriname.

Men kan nooit rekeningen overleggen of die zijn op vreemde wijze zoekgeraakt. Jozefzoon zal zich in ieder geval waar moeten maken en er zullen verbeteringen merkbaar moeten zijn in het onderwijs. Dan zullen de kwaadsprekers ophouden met hun onzinnige reacties! Eddy, jongen doe je best, je bent een doorzetter en hebt enorm veel goede kwaliteiten. Ga zo door en laat de negativisten zien wie je bent!

G. de J., je vroegere studiegenoot

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.