Weer eens lees ik op GFC dan jonge jongens en meisjes seksueel misbruikt zijn. Als sociaal werksters heb ik in het verleden vanuit mijn discipline een onderzoek ingesteld naar de vraag hoe dit zo vaak voorkomt. Ik heb ontdekt dat er verschillende oorzaken zijn. Sociale omstandigheden, jonge kinderen die zonder toezicht thuisblijven.

Gebrek aan financiële middelen waardoor kinderen zichzelf aanbieden om aan geld te komen en, jammer dat ik het woord moet gebruiken, hebzucht. De cellulair heeft zijn nut bewezen. Maar moet elk kind van de lagere school en mobiel hebben? Sinds intrede van de BlackBerry in Suriname is het mij opgevallen dat elke tiener een van de toestellen wil hebben.

Die tendens is doorgegaan naar de jongens en meisjes van de basisscholen. Ik verbaas mij niet meer als ik kinderen van 7-10 jaar met een BlackBerry zie demonstreren op straat. Hoe zij eraan komen, valt niet moeilijk te raden.

De regering zal meer voorlichting over waardigheid moeten verzorgen op de lagere scholen. Want de vraag blijft: Is een BlackBerry je waardigheid als mens wel waard? Kan je ermee leven dat je het mooiste wat je hebt meegekregen van God hebt verkwanseld om een BlackBerry?

Marita Moikoedoe

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.