De coalitiepartijen hebben voor aanstaande zaterdag een massabijeenkomst gepland. Als ik het goed heb moet deze op het Onafhankelijkheidsplein plaatsvinden. Deze bijeenkomst staat al enige tijd gepland. Wat mij echter verbaast, is dat enkele dagen geleden ook een organisatie, zich Jongeren tegen Amnestie noemt, ineens met een anti-amnestie bijeenkomst komt opzetten en juist op dezelfde dag waarop de massabijeenkomst van de coalitie plaatsvindt. De locatie van de anti-bijeenkomst moet zijn: Spanhoek.

Wat mij in deze steekt, is dat het erop lijkt alsof men doelbewust op zoek is naar confrontatie met de tegenpartij. Waarom juist op dezelfde dag waarop de “tegenpartij” zijn activiteit gepland heeft?

Het is bekend, dat op 10 april toen de stille loop tegen de Amnestie-wet heeft plaatsgevonden, enkele NDP’ers op deze dag ook een anti-loop van plan waren. Echter werden zij teruggefloten door president Desi Bouterse, zelf voorzitter van de NDP. Natuurlijk zouden naar mijn mening niet alleen NDP’ers hieraan deelnemen, maar ook anderen die zich geroepen voelden. Het besluit van het staatshoofd vond ik correct. Zijn reden was dat confrontatie uit de weg moest worden gegaan en later zei ook parlementslid Melvin Bouva, dat het het democratisch recht van de mensen van de stille loop was, om hun misnoegen op deze manier te uiten.

Ik vraag me af of de initiatiefnemers van de aanstaande anti-amnestie bijeenkomst wel erover hebben nagedacht dat degenen die de massabijeenkomst houden ook dat democratisch recht hebben. Men zal straks na het lezen van dit stuk anders beweren, maar het doel is gewoon duidelijk.

Aan de andere kant vraag ik mij af of er wel enige link bestaat tussen de Jongeren tegen Amnestie en de door Wilgo Valies geleide Comité ter Behoud van de Rechtstaat in Suriname. Anders lijkt het nu alsof men langs elkaar heen werkt of denken deze jongeren te scoren wanneer er eventueel confrontatie plaatsvindt?

Marcel Ooster

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.