Hoelang zullen occupenten het geduld en goedheid van president Desi Bouterse op de proef blijven stellen. Het lijkt wel opzet dat occupenten van verschillende projecten, Goede Verwachting, Sunny Point, Santo Dorp en Devisbuiten (Texas) gewacht hebben op regering Bouterse om na twee jaren in het geweer te komen. Frappant is het dat hoewel de mensen weten dat zij illegaal bezig zijn een grote mond opzetten en bedreigingen uiten.

Ten tijde van regering Venetiaan wist maar een klein dele van de gemeenschap dat er occupenten waren te Goede Verwachting en Santo Dorp. Sunny Point heeft gechanteerd doordat een belangrijke politieke leider van hen in de coalitie zit totdat regering Bouterse besloten heeft de gekraakte woningen voor een paar centen aan hen te verkopen. Plotseling hadden zij wel geld om te contant te kopen. Waarom niet eerder een eigen perceel gekocht en gebouwd?

Nu is Goede Verwachting bezig met een chantage politiek en recentelijk vernam ik dat er ook occupenten zijn te Santo Dorp. Wist U als gemeenschap dat? Ik zie u Uw wenkbrauwen al fronzen. Texas, achter de Nieuwe Charlesburgweg is al manden koest. Maar aangezien zij illegaal elektriciteit hebben aangelegd zonder dat de EBS c,q, de overheid heeft opgetreden en zij water hebben zullen zij met geen enkele bulldozer weg te krijgen zijn. Een vrouw werd met de politie ontruimd en zij was bereid te vechten met de sterke arm van Justitie. Zover gaan occupenten.

Men blijft de president met deze handeling maar tarten omdat men weet dat als hij resoluut optreedt een bepaalde coalitiepartner zich terugtrekt en regering Bouterse kan naar huis. Maar hoelang zal hij nog geduld en goedheid opbrengen voor deze chantage situatie?

J. Dipokromo, slachtoffer van een kraakwoning.

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.