Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Ingezonden: Hoe verder met de Moederbond

Beste redacteur, alvast bedankt voor uw medewerking.

De ontwikkelingen binnen het AVVS De Moederbond houden al weken de samenleving bezig. Het begon allemaal met de schorsing van een aantal lidbonden dat de nodige contributie geruime tijd niet heeft betaald. Het is mij persoonlijk niet bekend om hoeveel geld het gaat maar aangenomen mag worden dat het om een aardig bedragje gaat.

Maar goed, de hoogte daarvan is niet van belang. De geluiden die we al geruime tijd horen is dat de leiding van de vakorganisatie het niet zo nauw neemt met de besteding van middelen die eigendom zijn van de vakorganisatie. Dit is niet iets van vandaag. Dit speelt al jaren. Eerder is ook al in het nieuws verschenen dat gelden niet worden verantwoord. We laten in het midden wat wel of niet waar is maar een bekend gezegde luidt ‘waar er rook is, is er vuur’.

En het feit dat de leiding van De Moederbond het aanstuurt op schorsing van een aantal bonden en daarnaast ook geen financiële verantwoording aflegt, maakt zichzelf niet populair. Als de bonden besluiten hun maandelijkse bijdrage niet meer over te maken op de rekening van de vakcentrale, dan is ditenigzins begrijpelijk maar ook een onderzoek waard. Gelden op de rekening van een organisatie zijn nooit het eigendom van de leiding maar van de totale organisatie. Ik hoop dat er gauw een oplossing in deze kwestie gevonden wordt want het belang van de wrokoman en de wroko uma mag nooit in het geding zijn.

S.R.

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.


Posted

in

by

Tags: