Na gelezen te hebben en na de reactie van de minister van Justitie & Politie gehoord te hebben, vraag ik mij af hoever de macht van de politie reikt bij het aanhouden en arresteren van verdachte criminelen. Als de procureur-generaal zegt dat de politie-eenheid met hulp van de militairen binnen de perken van de wet heeft gehandeld, dan lijkt het mij verstandig dat de gemeenschap weet hoe een politieman moet handelen bij het aanhouden en arresteren van een verdachte.

Niet de criminelen alleen, maar ook de gewone burger is nu bang geworden voor de politie. De politie lijkt niet meer de beste kameraad. Je zal nu niet meer durven een agent die je aanspreekt te vragen wat er aan de hand is, maar direct op de grond gaan liggen en hem zijn gang laten gaan. Persoonlijk kan ik ze niet kwalijk nemen omdat er veel illegale zware wapens buiten zijn. De ironie van het incident van vorige week dinsdag is dat deze vuurgevaarlijke criminelen juist die avond niet gewapend waren.

Conclusie: de politie heeft geen kans genomen en niet-gewapende criminelen doodgeschoten. Uit mijn reconstructie en de woorden van de minister kan ik uitmaken dat de rovers uit de auto moeten zijn gestapt en toen zijn gewonde mannen doodgeschoten. De minister zegt dat zij probeerden te vluchten en de waarschuwingsschoten hebben genegeerd. De tv-beelden en de krantenfoto’s geven mij een andere kijk op het geval. Het lijkt mij gezien de kogelgaten in het voertuig, dat zij in de auto zijn doodgeschoten en dat de lijken daarna op de grond zijn gelegd.

De kogelgaten in de voorruit en aan de zijkanten van de auto tonen aan dat zij die voor in de auto zaten direct zijn geraakt en meteen dood waren of zwaargewond uit de auto strompelend verder zijn afgemaakt. Zij die achterin zaten moeten ok direct in de benen en onderlichaam geraakt zijn en achteraf doodgeschoten. De regering zal om haar gezicht schoon te houden toch wel een diepgaand onderzoek moeten laten instellen om de werkelijke gang van zaken die te weten. Jammer dat de president nog niets heeft gezegd over dit geval. Ik leef mee met de slachtoffers, maar het recht moet volgens de wet gehanteerd worden en ik wil niet dat de minister moet twijfelen aan onze intelligentie.

R.G.Peiters

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.