Ben Mitrasing, het enfant terrible van de Surinaamse cultuur, heeft met zijn stuk “Gerommel op onderwijs moet ophouden” op GFC-Nieuws van zondag weer eens van zich laten horen, in de hoop daar zelf beter van te worden. Want waarom zou hij het anders doen, het was hem immers verleden ook gelukt!

Toen had hij kritiek op de media  geuit op de samenstelling van het Carifesta Host Country Management Committee (HCMC) onder leiding van de van zijn functie op het Kabinet van de President ontheven Ivan Graanoogst, en zie, de volgende dag werd Mitrasing opgebeld door Graanoogst met de vraag of hij er niet voor voelde om tot de commissie toe te treden? Wat dacht je? Bingo, riep onze Ben!

Nu is dat HCMC een leuk gezelschap, want ze vechten er elkaar letterlijk de tent uit, want op een vergadering in Courtyard by Marriott wilde de cultuuradviseur van de President, Paul Middellijn, op de vuist met de Directeur Cultuur Stanley Sidoel, iets wat omstanders op het laatste nippertje hebben kunnen voorkomen.

Uiteraard zag Graanoogst zich daarna genoodzaakt om Middellijn te bedanken voor al of niet bewezen diensten. Daarna kwamen nog wat meer aardige geintjes naar buiten over de commissie met de indrukwekkende Engelse naam, namelijk over nepotisme en vriendendiensten, de broer van Sidoel die de fel begeerde bouwopdracht heeft toegeschoven gekregen, een vriendje van een ander commissielid die het logo zou mogen maken en toch weer niet, het uitgekozen muziekje voor Carifesta XI, dat prematuur door Sidoel werd gepresenteerd en ga zo maar door.

Nú heeft onze Ben gemeend zich te moeten bemoeien met alle problemen rond het Minov en deszelfs Minister Sitaldin, waarvan niemand zeker weet of ze nu ontslagen is, of dat ze zelf haar ontslagbrief heeft ingediend bij de President. Eugene van der San zegt niets ontvangen te hebben, dus zal die brief wel bij de VP Ameeral liggen.

Vast staat dat president Desi Bouterse niet tevreden is over haar en dat zij daarvoor ook al bij hem op het matje is geroepen. Suikeroompje Eddy Jozefzoon zegt echter van niets te weten, maar ziedaar: onze Ben komt met de oplossing! Ja, zegt hij: “Binnen de NDP zijn er genoeg capabele mensen die het ministerie op correcte wijze zouden kunnen leiden. Die partij moet nu maar iemand uit haar eigen gelederen benoemen als minister zodat de situatie op het ministerie weer gezond wordt.”

Het staat gelijk met een open sollicitatie, maar laat president Bouterse er maar niet aan denken onze Ben te benoemen, want dan vraagt hij alleen maar om nog meer problemen. Sneu voor Ben, maar beter voor het land!

Joshua Taytelbaum

In de rubrieken ‘Ingezonden/ Aangeboden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.