Als ik via GFC Nieuws verneem dat bepaalde gebieden nu over goed en helder drinkwater beschikken stel ik de vraag of de regeringen waarin het Nieuw Front voor Democratie en Ontwikkeling (NF) de macht had geen water had om deze Surinamers te geven. Als minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) nu verklaart dat bepaalde gebieden geen water kunnen krijgen omdat de buizen verouderd zijn dat bloedt mijn hart. Ai boi, regering Venetiaan, yu pina mi nanga den tra suma di pina watra al die tijd.

Was ons geld alleen maar om buitenlandse schulden af te lossen?  Het NF heeft alleen de handel maar rijk gemaakt want bijna elke woning in de stad heeft nu een hydrofoor .Wij in de districten waren aangewezen op regenwater terwijl wij elke maand betaalden voor water dat wij niet kregen. Op de tv heb ik mensen van de districten zien huilen omdat er eindelijk helder drinkwater uit de kraan kwam.

Is het dan vreemd dat het Front de verkiezingen heeft verloren? Meneer Hok druk het door binnen de raad dat de regering geld vrijmaakt voor de SWM om waar haalbaar geheel Suriname van goed drinkwater te voorzien. Waarom exporteren als onze eigen mensen geen water hebben om te drinken en te koken? Regering in 2015 heb je alvast mijn stem!!!

M. Kromodipo, Marowijne

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.