De grote vakantie is de tijd voor vliegers. Jongentjes en tegenwoordig ook meisjes rennen op blote percelen, in parken, parkeerplaatsen en zelfs op straat met een vlieger. Op zichzelf een zeer gezonde zaak omdat de kinderen dan bezig zijn een geen tijd hebben om kattenkwaad uit te halen. Het probleem begint echter wanneer zij met het oog voor de vlieger niet op het verkeer letten. Het is mij opgevallen dat kinderen met vliegers in hun onnozelheid niet opletten dat zij op straat bezig zijn waar auto’s, bromfietsen en fietsers langsrijden.

Kinderen zijn inderdaad onnozel dus het is aan ons volwassenen om toe te zien dat wij deze kinderen beschermen die bezig zijn zich te verpozen met een vlieger. Ouders laat uw kinderen niet de straat op gaan met een vlieger. Breng het naar een park of laat hen gebruik maken van een bloot perceel of een gesloten parkeerplaats na werktijd. Het is de laatste tijd al duidelijk geworden dat de verkeergebruikers geen oog hebben voor spelende kinderen op straat.

Op u automobilisten en andere verkeersdeelnemers wil ik als moeder van kinderen een beroep doen om bij te dragen dat onze kinderen een leuke vakantie hebben en niet zomaar gevaar lopen wegens uw hoge snelheid. Daarnaast is de straat minder geschikt omdat er elektriciteitsdraden daar gespannen zijn. Een vlieger heeft in het verleden al vaker gezorgd voor stroomonderbreking. Kies een vrije ruimte om je vlieger op te laten.

S. Menig,

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.