De Nationale Assemblee staat op de rand van grote problemen. Nu de twee leden Diana Pokie en Waldi Ajaiso zijn teruggeroepen, zal DNA volgens de wet binnen dertig dagen de twee nieuwe leden, Romeo Albitrouw en Henkie Sampie, moeten vragen of ze het lidmaatschap bewilligen. Indien zij ja zeggen, moet een DNA-commissie en dag van installatie bepalen.

Binnen dertig dagen wil niet zeggen over dertig dagen. De procedure kan morgen al plaatsvinden. Stel je voor dat zij beëdigd worden als parlementariër en de rechter die op 8 augustus vonnis moet wijzen, stelt de aanklagers Pokie en Ajaiso in het gelijk dat zij niet volgens de juiste procedure zijn geroyeerd en ook niet teruggeroepen konden worden door de BEP.

Dan zijn zij nog parlementariërs. Wat zal DNA dan doen? Volgens mij moeten zaken goed bekeken worden en DNA zal het vonnis van de rechter moeten afwachten voordat zij aanstalten maakt de ‘nieuwe’ leden aan te schrijven en te vragen om bewilliging.

F. Kempenaar

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.