Ik stoor mij in meer dan enorme mate  aan de soms mallotige reacties op FaceBook. Soms vraag ik mij in gemoed af of ik te maken heb met een stel kleuters of personen die geestelijke hulp nodig hebben. Geachte redactie van GFC. Doet u mij een genoegen om mijn ingezonden stuk te plaatsen zoals ik dat heb aangeboden. Een aantal dingen moeten nu eens geschreven worden.

Gisteren was er een ingezonden stuk op de GFC site. Daarin maakte een persoon zich zorgen over het te laat arriveren van de ambulances in Suriname. Die persoon had dit weekend moeten meemaken dat de ambulance pas na twee uur arriveerde om gewonden van een aanrijding op te halen. Elk weldenkend mens kan begrijpen dat dit niet goed is. De man heeft dus een sterk punt als hij hier aandacht aan schenkt en vraagt om verbetering.

Tot mijn stomme verbazing lees ik op de FaceBook pagina van gfc nieuws suriname hoe een aantal malloten op zeer domme wijze reageren en de schrijver afkraken. Dit wordt dan vervolgens ‘geliked’ door een aantal anderen die kennelijk ook het vermogen missen om goed na te denken. Het is te gek voor woorden hoe idioot de reacties soms zijn. Is dit het volk dat Suriname naar grotere hoogten moet brengen? Suriname komt met dit soort ‘fossielen’ geen stap verder.

Ik meng mij bewust niet meer in de discussies op FB omdat ik heb gemerkt dat het oeverloos wordt. Uiteraard heb je een heleboel personen die intelligent zijn en ook denken. Over die groep heb ik het niet. Maar helaas is de meerderheid alleen maar bezig met grote onzin in oeverloos gezwets! Men gaat zelfs zover om elk kwartier te ‘posten’ wat men doet. “ik ga even naar het toilet hoor, ik heb hoofdpijn, ik heb buikpijn, ik weet niet welke kleren ik vandaag naar het werk moet aantrekken”. Nou, heel erg interessant hoor. Misschien kan psycholoog Harry Mungra deze groep wel helpen.

Om de serieuze lezer een indruk te geven waarover ik het heb, heb ik een kopie gemaakt van het ingezonden stuk waarop gereageerd is. Ook heb ik twee reacties van FB malloten geplaatst. Ik laat het oordeel aan de serieuze bezoekers van GFC over.

Ingezonden stuk van gisteren:  Wanneer komt de ambulance op tijd?

Het is mij in Suriname vaker opgevallen dat de ambulance te lang op zich laat wachten. Na ongeveer 16 jaar weg te zijn geweest naar het buitenland, merk ik dat dit probleem nog steeds niet is opgelost. Mensen gaan soms gewoon onnodig dood!

Veel regeringen hebben beloofd aandacht hieraan te besteden en een oplossing te brengen, echter zonder resultaat. Een mensenleven is kennelijk niet zoveel waard in dit land.

Ik heb gisteren meegemaakt dat een gewonde bij een auto-ongeval, ruim twee uren moest wachten op een ziekenauto. Het is een grote schande! Gewoon onmenselijk! Ik kan me niet voorstellen dat de president geen maatregelen treft.

Hoe lang moet men wachten op een ambulance? Niet langer dan een kwartier, heer president. Doet u alstublieft hier wat aan. Het kan ook gebeuren dat een dierbare van u ligt te wachten.

C.J.

Enkele reacties op  de FB pagina van gfcnieuws suriname:

Soekirman Moeljoredjo Waarom weer iets voor de president? Na ongeveer 16jaar weg te zijn geweest, baja…. een beetje verwesterd en men probeert de president wegwijs te maken van hoe het moet…, want in Holland of USA is het zo en zo. Pas als men zelf, of een geliefde betrokken is in zulke beknellende situatie, weet men hoe lastig het is dat de ambulance of ziekenauto lang weg blijft… maar wanneer men praat van belasting verhogende maatregel om ook de gezondheidsector te verbeteren…. dan hoor je mensen al janken… vooral diegene die jaren in een westers land gewoond heeft en op vakantie zijn. Ooit gehoord van Voorkomen is beter dan genezen? Wel nu, wees altijd voorzichtig, in het verkeer of thuis, want je weet maar nooit wie het volgende slachtoffer kan worden. Ongeluk of ongeval kent geen gezicht, trouwens die heeft ook van de mens geleerd niet te discrimineren.
Like · 4
Melissa de Meza Goed zo Soekirman ze stellen xich altijd aan als ze na zoveel jaar terug komen ze hebben altijd praats in hun bek waarom kom je in su kletsen dan blijf daar waar alles puntjes op de “i” is BELACHELIJK haat zulke gasten mang
Like · 3
_______________________________________________________________________________________

Ik laat het oordeel over aan verstandige mensen. Ik ben ervan overtuigd dat zij wel zullen begrijpen wat ik bedoel.

Mevrouw drs. I. de Miranda

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie. De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.