De media hebben naar mijn mening een opvoedende taak. Het komt te vaak voor dat bepaalde reclames die op de tv worden getoond, aanstotend zijn. De bedrijven die de reclames aanbieden, denken er soms niet bij na wat het effect kan zijn op de jonge kinderen die ook naar de tv kijken.

Een reclame  laat een man zijn echtgenote vragen wat zo lekker ruikt, terwijl hij in de pot kijkt en het duidelijk is dat zij bezig is bruine bonen klaar te maken. Toch vraagt hij welk merk in de pot ligt. Een andere laat een gierige vrouw haar buurman naar brood vragen omdat hij geen keus van beleg kon maken.

Het derde geval toont een kok die uit zijn pot proeft en de lepel na in zijn mond gehad te hebben weer in de pot stopt. Een pindakaasreclame laat jonge kinderen hun handen in de fles stoppen. Zo kan ik doorgaan. Dan wil ik het niet hebben over een bepaald programma bestemd voor volwassenen, zoals de producenten zelf hebben gesteld, dat als kinderprogramma wordt getoond op een bepaald tv-station tegen zeven uur ’s avonds.

Het taalgebruik en handelingen van de “acteurs” zijn echt niet bestemd voor kinderen. De beïnvloeding is duidelijk te merken bij onze kinderen en jongeren qua uitspraken, kleding, kapsel en gedrag. Tv-eigenaren willen inderdaad om te overleven geld verdienen maar wat zij presenteren moet opvoedend zijn en niet verderfelijk.

J. Kromodikoro

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.