Het is jammer te moeten vernemen wat er in de Nationale Partij Suriname (NPS) aan het voltrekken is. Als jonge Surinamer volg ik deze ontwikkeling op de voet en ik heb mijn redenen daarvoor. Deze partij heeft in de Surinaamse geschiedenis een wezenlijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het land. Bij vrijwel elk gelegenheid is de partij betrokken. Ik noem u onder andere de onafhankelijkheid, het herdemocratiseringsproces en zo kunnen we doorgaan.

Maar de partij heeft ook de hoogte positie in het machtscentrum bekleed in de persoon van de president, vice-president en premier. Dat er nu twee kandidaatvoorzitters zijn die meedingen om de hoogste functie binnen de partij is op zich geen gek idee. Maar als er bijna tweedracht binnen de partij ontstaat en ook nog het vermoeden bestaat dat er met geld gegooid wordt alleen om gekozen te worden, dan vindt ik het triest.

Ik ben geen politiek deskundige maar als burger vraag ik mij af of het misschien niet beter was indien er overeenstemming werd bereikt voor de voordracht van slechts 1 persoon, een soort consensus figuur, die breed gedragen wordt door de partij. De NPS heeft bakzeil gehaald in 2010, een dieptepunt in de geschiedenis van de partij. Is er echt gewerkt aan een plan of model om uit het dal te kruipen.? Alles is nu gericht op de grote dag van 17 juni.

Ongeacht wie de nieuwe voorzitter wordt, de sfeer binnen de groene partij is helemaal verziekt waardoor het moeilijk wordt om met een ieder te kunnen samenwerken. Ik hoop dat deze partij na 17 juni, ongeacht de uitslag, de koppen bij elkaar steekt en zich daadwerkelijk intern gaat versterken om in 2015 nog beter voor de dag te komen.

Georginio Th. Vermeer

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.