De politieke partij DOE is bezig met een handtekeningenactie om president Desi Bouterse te overtuigen dat de Anti- Corruptiewet er moet komen. De wet werd destijds al behandeld maar door onduidelijke redenen in de ijskast gedaan. Partijvoorzitter Carl Breeveld beweegt hemel en aarde om de behandeling van deze wet wederom op de agenda te krijgen van het parlement.

Een nobel streven van de ‘New Kid on the Block’. Of dit een politieke stunt is van de jonge maar progressieve partij laat ik het midden. Feit is dat niemand het meer had over deze wet. Ook coalitiepartijen zwijgen hierover. Het vermoeden is dat de belangen zodanig groot zijn dat men niet durft om erover te praten. Het moet duidelijk zijn dat zonder deze wet het land ook niet vooruitgaat in ontwikkeling.

We kunnen meneer Breeveld alleen maar succes toewensen en ondersteunen hem volledig met zijn actie die gevolgd wordt met het indienen van een petitie. Het zal een moeilijke maar onmogelijke strijd worden. DOE heeft slechts 1 zetel maar wordt allang gezien als een serieuze partij die opkomt voor dat wat heeft gepredikt tijdens har verkiezingscampagne. We zien dat ook terug binnen het onderwijs.

C.R.

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.