Geachte redactie. Graag wil ik via uw medium een punt naar voren brengen dat mij al geruime tijd stoort. Het irriteert me mateloos, laat mij me zo uitdrukken om mijn gevoelens beter te laten blijken. Ik volg vaak in de nachtelijke uren het BVN nieuws en daarna het weerbericht. Niets bijzonders zou je zeggen.

Bij het weerbericht van Suriname echter, wordt soms de indruk gewekt alsof ons land geen deel is van Zuid- Amerika. Men geeft een overzicht van het weer van bijvoorbeeld Curaçao, Aruba en de eilanden, daarna Suriname. “En nu naar Zuid- Amerika”, klink het vervolgens uit de monden van de weervrouw en weermannen van de NOS. Men doet deze uitspraak echter pas na het weerbericht van Suriname, een land in Zuid- Amerika! Met andere woorden: Suriname ligt niet in Zuid- Amerika.

Deze fout wordt al een langere periode gemaakt en het zou fijn zijn als dit niet meer gebeurt. Of moet ik ervan uit gaan dat men doelbewust bezig is?

M. van Doorneveld

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.