Ik ben niet zo lang geleden voor het eerst naar Suriname geweest omdat een goede kennis van mij hier in Rotterdam erg lovend sprak over het land. Ik ben een 33- jarige Nederlandse blonde jongeman die erg gek is op reizen en nieuwe dingen ontdekken. Dus dat leek me wel een leuke uitdaging.

Toen ik er was, viel het mij op dat de bevolking erg open en vriendelijk is. Ook het land is op sommige plekken adembenemend mooi, vooral de natuur. Het weer is aangenaam en de sfeer ongehaast. Suriname is een prachtig land.

Het jammere is een heel vervelende karaktertrek bij veel personen. In de korte tijd die ik daar was hebben zovelen mij benaderd voor geld. Dat geklaag over een tekort aan geld heeft mij haast gek gemaakt. Telkens vroeg men mij om geld. Soms direct, maar vaak zeer subtiel. Ik ging me bijna schuldig voelen. Het leek wel alsof iedereen in Suriname geldproblemen had en aan het bedelen was geslagen.

Heel veel meisjes hebben mij benaderd. In eerste instantie dacht ik dat de lieve romantische woorden gemeend waren, maar die gedachte werd al gauw de kop in geslagen als ze mij al na twee dagen om geld vroegen want de wasmachine was kapot. Of  dat een tante erg ziek was en er fruit voor haar gekocht moest worden. Je kon het zo gek niet bedenken. Niet alleen meisjes bedelden, ook als ik in het centrum wandelde werd ik vaak lastig gevallen door bedelaars die mij de indruk gaven niets te eten te hebben.

Ik schrijf dit niet om mensen te kwetsen. Nee! Ik wil gewoon duidelijk maken dat deze manier van omgaan helemaal niet goed overkomt bij toeristen. Hopelijk dat sommigen hier over gaan nadenken. Dat geklaag over geldgebrek en dat gebedel zou heus wat minder kunnen.

Bas van W., Rotterdam

In de rubrieken ‘Ingezonden/ Aangeboden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.