Het is mij opgevallen dat minister Edward Belfort van Justitie en Politie aan de Vereniging van Radio en TV bedrijven in Suriname (VRTS) gezegd heeft de materie rond Sasur nog niet onder de knie te hebben. Op grond daarvan kan hij nog geen stappen ondernemen in deze slepende kwestie tussen de mediabedrijven en de auteursrechten waakhond.

De minister was voor zijn benoeming tot bewindsman een hoge functionaris op het ministerie. Daarnaast speelt de kwestie Sasur niet vandaag maar al jaren. Een aantal ministers op justitie heeft met dit probleem te maken gehad. De media staan er bol van. Ik kan me best voorstellen dat je als minister niet alles weet maar zo een reactie geven geeft naar mijn mening wel aan hoe je zwak je bent. Belfort had gewoon de VRTS kunnen uitnodigen en van gedachten wisselen met de belangengroep.

Geen enkele minister heeft een pasklaar antwoord voor deze kwestie maar een groep ontvangen moet wel kunnen. De VRTS zal naar mijn mening voorstellen hebben die de minister best wel kan meenemen ‘om de materie te bestuderen’. Daarnaast geeft je een organisatie snel het gevoel te willen meewerken aan een oplossing door deze te willen ontvangen. Intussen duurt het conflict voort!

R.C.

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.