PARAMARIBO, 6 okt – Het Indiase 3F Oil Palm Agrotech Ltd. is zo goed als klaar voor grootschalig investeren in een palmoliefabriek in Suriname. Een overeenkomst met de regering heeft het bedrijf al op zak. Ook weet het management al hoeveel het wil investeren: tweehonderd miljoen. Alleen het belangrijkste ontbreekt nog, land.

Er is zeker veertigduizend hectare nodig. Dit bleek bij de ondertekening van een overeenkomst met de regering. “Het staat niet definitief vast waar de ruimte is, die we zullen beplanten”, zegt 3F-directeur Sanjay Goeka tegenover de Times of Suriname. Het district Para wordt aangemerkt als mogelijke plek. Ook Brokopondo wordt genoemd. Beide gebieden zouden geschikte bodems huizen. Tijdens de vorige regering werd al een overeenkomst gesloten.

3F tekende toen met de minister van Landbouw Veeteelt & Visserij. Tot uitvoering kwam het nooit, ook vanwege gebrek aan grond. Deze keer tekende de minister van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, Ginmardo Kromosoeto. Goeka lijkt hoge verwachtingen te koesteren. “Suriname heeft in het verleden al een palmolie-industrie gekend, maar waar wij nu over praten is op grotere schaal en moderner.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.