De Indiase ambassade hield in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en het ministerie van Openbare Werken en de Organisatie van Hindu Media (OHM) een ceremonie in de vorm van het planten van 75 bomen. Dit gebeurde in het afgelopen weekeind op een 1,5 kilometer lange wegstrekking van de Jagernath Lachmonstraat. 

75 jaar India 

Het aftellen van 75 weken naar de 75ste verjaardag van de onafhankelijkheid van India op 15 augustus 2022 begon op 12 maart 2021. Sindsdien organiseert de ambassade van India in Paramaribo een reeks evenementen en activiteiten.

De ambassadeur van India, Shankar Balachandran, en de minister van BIBIS Albert Ramdin onthulden gezamenlijk een plaquette dat het evenement markeerde. De vicevoorzitter van de Nationale Assemblee, Dew Sharman, en de directeur van het ministerie van Landbouw hebben de eerste bomen geplant, vergezeld van een vedisch gebed door Pandit Nitin Jagbandhan. 

Vriendschap 

In zijn openingswoord heette de Indiase ambassadeur een ieder welkom en bedankte president Chandrikapersad Santokhi, minister Ramdin en de betrokken ministeries voor het helpen organiseren van het evenement. Minister Ramdin zei, dat deze 75 jaar een belangrijk onderdeel zijn van India’s 5000 jaar oude beschaving.

Hij voegde eraan toe, dat deze bomen als ze groeien, de groeiende vriendschap tussen de twee landen zullen symboliseren. Bij de bijeenkomst waren meer dan 100 mensen aanwezig, waaronder functionarissen/gasten van de betrokken ministeries, de Indiase ambassade, Suriname Hindi Parishad, Sanatan Dharm Maha Sabha, OHM, Sewasur International, Kalpataru en Sivisoft. De aanwezigen werden getrakteerd op de ayurvedische drank ‘Aam Panna’.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.