Enkele dorpen in het noorden van India gaan drums en fluiten gebruiken tegen mensen die in het openbaar hun behoefte doen. Dat meldt de krant Times of India vandaag.

De districtsraad van Jhunjhunu in de staat Rajasthan wil vrijwilligers in 34 dorpen inschakelen om overtreders tijdens hun publiek optreden met trommels en fluiten lastig te vallen, aldus de krant.

De namen van de wildplassers worden ook openbaar. Bovendien omvat de opmerkelijke campagne ook de installatie van 10.000 toiletten in de huizen van armen, en openbare wc’s.

Eeder raadde minister van Landelijke Ontwikkeling Jairam Ramesh alleenstaande vrouwen aan om niet te trouwen met mensen die geen toiletten in hun huizen hebben. Hij gebruikte de slogan ‘Geen Toilet, Geen Bruid’.

Bijna de helft van de Indiase bevolking beschikt thuis niet over een toilet. Verschillende mensen, vooral in landelijke gebieden, kiezen ervoor om die niet in hun woning te installeren. Volgens cijfers uit 2011 beschikt 46,9 procent van de 246,6 miljoen huishoudens over een toilet, terwijl 49,8 procent in het openbaar de broek of sari laat zakken. De resterende 3,2 procent gebruikt openbare toiletten.

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.