Door Johan Donner

PARAMARIBO – Noch minister Hendrik Setrowidjojo van landbouw Veeteelt en Visserij noch de coalitie parlementariër Rashied Doekhie (NDP/MC) willen er een vast beleid van maken om rijstboeren extra incentives te geven.

Minister Hendrik Setrowidjojo heeft onthuld dat er op de nieuwe begroting 2013 geen incentives voor specifiek  de boeren zijn opgebracht. Een andere onthulling komt van Doekhi die aangeeft dat er ook geen incentives per ha zullen worden uitgekeerd.

Hij heeft begrepen dat de SRD 130 per hectare die door de coördinator van het Rijstorgaan, Badrissein Sital, beloofd was van de baan is. De incentives per hectare aan de boeren uitbetalen zijn volgens hem fraudegevoelig. Nadat is nagegaan wat de juiste opbrengst van de boeren is zullen zij aan de hand daarvan uitbetaald worden.

Het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij zal een suppletoire begroting indienen om aan middelen te komen voor uitbetaling van de incentives. Doekhie meent niet te weten hoe groot het bedrag is dat per baal uitbetaald zal worden.

Volgens minister Setrowidjojo moeten de boeren er rekening mee houden, dat LVV zich moet bekommeren om de hele agrarische sector en niet om een specifieke sector. Incentives voor rijstboeren zullen niet voorkomen op de begroting van LVV.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.