Tegenwoordig wordt er aan voedingsmiddelen steeds meer gesleuteld om ze gezonder, minder vet, koolhydraat-arm e.d te maken. Nu hebben scheikundigen van de University of Warwick een methode ontdekt om chocolade minder vet te maken.

Ze vervangen daarbij de helft van het vetgehalte door vruchtensap. Het grootste deel van de cacaoboter en melkvetten is uit de chocoladerepen gehaald en daarvoor in de plaats worden minuscule druppeltjes sinaasappel- en cranberrysap met een diameter van 0,03 millimeter toegevoegd.

Volgens de onderzoekers zijn ze erin geslaagd om het fijne mondgevoel en de textuur van chocolade te behouden. De smaak is wel iets veranderd. De chocolade smaakt nu fruitiger dan gewone chocolade.

Volgens de onderzoekers kan er ook in plaats van vruchtensap een combinatie van water en ascorbinezuur (vitamine C) gebruikt worden, zodat de chocola echt naar chocola smaakt.

De nieuwsgierigheid wordt altijd weer geprikkeld bij nieuwe producten.

(dieet.blog)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.