De politie van het ressort Centrum heeft zaterdag 13 augustus de 35-jarige verdachte M.A. voor de diefstal van een bromfiets aangehouden en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, zo meldt de politie donderdagmiddag 18 augustus.

De verdachte had op woensdag 10 augustus de niet op slot gezette bromfiets voor een winkelpand aan de Jodenbreestraat in het centrum van Paramaribo gestolen. Toen de eigenaar uit de winkel kwam en zijn bromfiets niet zag, deed hij aangifte van diefstal bij de politie.

Agenten stelden een onderzoek in en na de camerabeelden zaterdag 13 augustus te hebben bekeken, werd de verdachte in beeld gebracht. Een security guard van de winkel, die op die dag vrij van dienst was, zag op een moment de verdachte in de Heiligenweg en herkende hem positief. Hij hield de man staande en droeg hem vervolgens over aan de politie van het ressort Centrum. 

Naderhand kwam tijdens het onderzoek aan het licht, dat de bromfiets na de aangifte van de diefstal, onbeheerd was achtergelaten voor een winkelpand te Meerzorg, in het district Commewijne.

De brommer werd vervolgens door de politie van het bureau Meerzorg in beslag genomen. De eigenaar werd opgeroepen en heeft zijn bromfiets positief herkend.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.