PARAMARIBO — Ruim zestig personen zijn donderdag door de afdeling Security van staatsmijnbouwbedrijf Grassalco uit de goudmijn te Marapaston in het district Para verwijderd. Zij zijn tijdens reguliere patrouilles van de plaatselijke security gesignaleerd in de goudput ‘Monkou’ en konden geen bewijs overleggen waaruit blijkt dat ze legaal bezig zijn of dat er enige werkovereenkomst is met Grassalco.

Volgens bekomen informatie komen zij uit omliggende dorpen in het gebied. Enkelen van hen werken in opdracht van ondernemers. Na geen gehoor te hebben gegeven aan mondelinge aanmaningen om het gebied te ontruimen is in opdracht van president-directeur Wesley Rozenhout versterking ingeroepen van de Security afdeling in Paramaribo om de groep te ontruimen.

De groep werd gesommeerd om de plek per direct te ontruimen met alle toebehoren staat in een persbericht. “Het geheel is rustig aan toe gegaan. De mannen hebben zonder slag of stoot gehoor gegeven aan onze oproep. Er waren geen calamiteiten”, laat de afdeling Security optekenen.

Het is niet de eerste keer dat illegalen het concessiegebied van het bedrijf betreden. De locatie zeer uitgestrekt  waardoor zij gemakkelijk hun weg vinden. Doordat de beveiliging alert is en dusdanige maatregelen treft, gelukt het haar iedere keer weer om onverlaten in de kraag te vatten.

Dit bericht is afkomstig van de Ware Tijd. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.