“De prijzen van de groentesoorten verschillen bijna overal”, zegt een vrouw tegenover Dagblad Suriname. “Je hebt standhouders die langs de straat mee doen met de verkoop die nog steeds een bos groente voor SRD 25 wil verkopen, terwijl het bij velen al gedaald is naar tussen SRD 15 en SRD 20.”

Een standhouder, die op de markt verkoopt, geeft aan dat je nu wel goedkope groenten kunt vinden op de markt. “Ondanks de financiële situatie in het land proberen wij toch om burgers tegemoet te komen, anderen kunnen het niet, dus wij moeten er voor elkaar zijn. Ook moeten wij extra hard werken om te verdienen. Het is voor velen van ons ook moeilijker geworden”, aldus de standhouder.

Een andere standhouder stelt, dat het zo moeilijk is geworden, dat hij van drie verschillende spullen die hij verkocht, nu maar een kan verkopen. “Alles is duur, vleessoorten ook. Dus als je toch mee wilt doen met de verkoop ga je moeten passen en meten van wat kan, en uiteindelijk kiezen wat je gaat verkopen.”

“Deze dagen is er sprake van een vlotte en stille aanloop. De meeste mensen kopen hun groentesoorten voor de markt bij de illegale venters. En dat zie ik als een grote concurrentie, ik dacht juist dat dit al opgelost zou worden, maar blijkt dat het ook voor een moment was”, zegt een standhouder. “Er moet uiteindelijk een scheiding komen en ik hoop dat het nu wel opgelost kan worden. Wij als standhouders doen ons best en maken onze moeite. Dus hopelijk lukt de verbetering nu”, aldus de standhouder.

TM

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.