PARAMARIBO, 16 aug – De illegale ‘Backtrack’, de grensdoorgang in Nickerie, wordt gehandhaafd. Dit meldt het kabinet (werkbureau, red.) van de president. Van plannen om de doorgang te sluiten, si geen sprake. Wel komt er strengere controle op het personenverkeer met buurland Guyana. Parlementariër Rashied Doekhie (NDP) ziet de Backtrack voorlopig niet dichtgaan.

Weliswaar is er de duur betaalde officiële oversteek tussen beide landen. Voor deze veerdienst hebben de EU en de regeringen van beide landen miljoenen neergeteld. De Backtrack is berucht om de smokkelpraktijken van al decennialang. “Het zal moeilijk zijn deze route te sluiten, omdat het zijn nut bewezen heeft”, zegt Doekhie tegenover de Times of Suriname. Pogingen er controleposten te plaatsen liepen om allerlei redenen spaak tot nog toe.

Doekhie gelooft toch dat het er nu wel van zal komen. Het Bureau Nationale Veiligheid wil binnenkort de controle opvoeren. Er komt speciaal veiligheidspersoneel. “Het is een proces. Wat we willen weten is, wie komt en wie gaat”, aldus Doekhie. Volgens het kabinet van de president wordt vooral ‘weloverwogen’ te werk gegaan. Er wordt terdege rekening gehouden met “sociale, culturele, historische en familiaire banden.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.