Verschillende directeuren van middelgrote bedrijven die liever anoniem wensen te blijven, laten aan GFC Nieuws weten, slapeloze nachten te hebben vanwege financiële problemen waar ze zonder eigen schuld in geraakt zijn. Het is publiek geheim dat de  Surinaamse overheid tientallen miljoenen Surinaamse dollars schuldig is aan tal van  lokale bedrijven.

“Ik wacht al geruime tijd op mijn geld en het ziet ernaar uit dat dit nog erg lang kan gaan duren. Ik ben er helemaal kapot van en heb er vele slapeloze nachten van. Ik werk al jaren zo hard, soms 14 uur per dag, geef mijn volle kracht aan mijn bedrijf, maar het gaat zo helemaal kapot. Ik kan niet meer, het water staat me nabij de lippen. Elke dag moet ik maar zien hoe ik deze verschrikkelijke situatie moet overleven. Ik moet nu noodgedwongen een perceel dat ik als appeltje voor de dorst had bewaard verkopen tegen een veel lagere prijs dat het waard is”, zegt een bekende ondernemer weemoedig aan GFC. De staat is hem meer dan 5 miljoen SRD schuldig.

Volgens informatie zijn ook een flink aantal jonge aannemers in zodanige geldnood geraakt, dat hun bezittingen binnenkort op de veiling gaan.

“De  overheid mag nu officieel op de lijst van grote wanbetalers geplaatst worden. Het moet duidelijk gemaakt worden aan de gemeenschap, de overheid is een grote wanbetaler! Ik zou het van de daken willen schreeuwen, maar ik wil mijn naam niet in de publiciteit want anders kan ik naar mijn geld fluiten”, moppert een aannemer.

“Het is gewoon een grote schande! Het hele land wordt zo ontwricht, gezinnen kapot gemaakt. Ook de stress die wij als ondernemers ervaren kan nooit goed zijn voor de gezondheid. Elke arts kan je zeggen dat je door stress eerder het leven laat of allerlei kwalen krijgt. Ik hoop dat de president snel met een oplossing komt want ‘oe no mang morro’. We kunnen niet meer.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.