PARAMARIBO, 4 apr – De Amerikaanse rapper Rick Ross heeft enkele vragen te verwerken gehad van politicus en showorganisator Ronnie Brunswijk. De gastheer wilde beweringen natrekken van lokale evangelische leiders. “Ik heb hem gevraagd of hij de duivel aanbidt. Hij geeft gezegd dat het niet waar is”, zegt Brunswijk.

Als het antwoord bevestigend was geweest, zouden wellicht bosjes Surinaamse fans teleurgesteld worden. “Ik heb hem gevraagd om dan niet hier te komen”, zegt Brunswijk tegenover de Times of Suriname. Overigens vindt de politicus dat met name evangelische leiders voorzichtig moeten zijn met het ventileren van inzichten en standpunten. “We wonen in een democratisch land en de grondwet zegt dat iedereen de vrijheid heeft om zijn godsdienst te belijden.”

Het zou als helemaal ondemocratisch zijn als een minderheid de rest zijn wil zou mogen opleggen. De evangelische leiders, waaronder Steve Meye van Gods Bazuin, willen een boycot. Het liefst zagen zij Rick Ross helemaal niet naar Suriname komen. Het laatste blijkt dus niet haalbaar meer. “Ik weet niets van satanisme. Ik heb gezegd dat ik een populaire artiest naar Suriname wil brengen en dat heb ik gedaan”, aldus Brunswijk. ‘The Boss’ geeft één show in het André Kamperveen stadion.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.