Illumine Training & Consultancy is een organisatie die verschillende doelstellingen heeft waaronder maatschappelijke en economische waarde van individuen, business gerelateerde trainingen ten behoeve van micro-, klein- en toekomstige ondernemers, stelt de organisatie.

Verder krijgen de ondernemers ook adviezen en begeleiding van christelijke organisaties en voor de sociaal zwakker en alleenstaande moeders hebben zij ook gerelateerde trainingen, adviezen, etcetera, aldus Marvin Samuel, de oprichter van Illumine Training & Consultancy en zelf een ondernemer met jaren ervaring op het gebied van micro- en klein ondernemerschap.

“Trainingen”

In september 2021 is door Samuel voor het eerst aan een 16-tal vrouwen en 1 man de training “Wat heb je in je huis” verzorgd. Deze training is erop gericht om mensen te leren hoe een eigen micro-onderneming te starten, zonder de noodzaak van grote sommen investeringskapitaal. In mei is deze training gegeven aan een groep vrouwen in het district Para. En in juni werd de training wederom verzorgd, en ditmaal aan een groep jongeren in Paramaribo.

De heer Samuel heeft na het succes van deze activiteiten besloten nog verder te gaan en heeft in juli de organisatie Illumine Training & Consultancy opgericht.

“Maak je eigen schooltas training voor moeders”

Op 1 en 2 september wordt onder deze nieuwe organisatie een training verzorgd waarin, hoofdzakelijk aan moeders, wordt geleerd hoe zij een eigen schooltas kunnen maken voor hun kinderen. Hiervoor is natuurlijk enige ervaring op de naaimachine vereist.

De training wordt verzorgd door Uretha Samuel, echtgenote van de heer Samuel. Na jaren schooltassen gekocht te hebben die soms na een maand reeds kapot waren, besloot Uretha enkele jaren geleden zelf schooltassen te maken voor hun kinderen. Deze bleken veel steviger te zijn en jaren mee te gaan in tegenstelling tot tassen die zij in de winkel gekocht hadden. Uiteindelijk werd het idee geboren om ook andere te gaan helpen hiermee. Zo ontstond dus de training “maak je eigen schooltas”.

CB

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.