Volgens wetenschappelijke voorspellingen zijn vegetariërs tegen 2050 heer en meester over onze eetgewoonten. Een groep experts gelooft dat de wereldpopulatie tegen dan volledig vegetarisch zal zijn om te kampen tegen het groeiende voedseltekort.

Vandaag haalt de meerderheid gemiddeld 20 procent van zijn proteïnen uit dierlijke producten en vlees. Dat percentage zal moeten dalen naar 5 procent om de twee miljard extra monden te voeden die tegen 2050 verwacht worden.

Een voorbeeld: een gemiddelde Amerikaan eet dagelijks 50 procent meer vlees dan hij in feite nodig heeft. Uit een onderzoek uit 2011 is gebleken dat de vleesconsumptie (en -productie) inperken, de voedselvoorraad op wereldvlak zou kunnen verdubbelen.

Tekort
‘Vlees produceren vraagt niet alleen ruimte, maar legt ook een zware druk op grondstoffen als water. Verwacht wordt dat er onvoldoende water zal zijn om genoeg voedsel te produceren voor de voorspelde 9 miljard mensen die tegen 2050 zullen leven. De Westerse eetpatronen moeten dus dringend veranderen’, waarschuwt Malik Falkenmark van het Internationaal Waterinstituut in Stockholm.

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.