Door Johan Donner

PARAMARIBO – “Uitgaande van het feit dat Suriname een multireligieuze gemeenschap kent, biedt de viering van Idul Adha ons weer een geschikte gelegenheid om elkaar te herinneren dat de intermenselijke relatie gebaseerd moet zijn op medeleven, harmonie en liefde voor elkaar als essentiële kwaliteiten om vrede en welvaart te waarborgen in de gemeenschap.

Alleen op deze manier kunnen wij de ontwikkeling van het land samen met elkaar tot grotere hoogten brengen”.

Dit is de kern van de Idul Ada televisietoespraak (het offerfeest van de moslims) die is uitgesproken door de minister van Binnenlandse zaken Soewarto Moestadja ter gelegenheid van deze nationale vrije dag, vandaag, in ons land.

Moestadja stelde verder dat om succesvol te kunnen zijn in dit leven en in het leven in het hiernamaals het nodig is dat wij offers moeten brengen. Wij moeten de bereidheid kunnen tonen om iets dat wij in principe lief hebben, te kunnen offeren voor iets anders dat belangrijker is.

De bewindsman verwees in dit verband naar het voorbeeld van de goed bedeelde moslims die op de proef worden gesteld om slachtvee ten offer te brengen en minstens één derde daarvan aan minder bedeelden uit te delen.

Het Offerfeest brengt, volgens de minister van Binnenlandse zaken, hierdoor een enorme saamhorigheidsgevoel teweeg “als we ons realiseren dat moslims over de hele wereld met hetzelfde ritueel bezig zijn”.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.