‘Id Ul Adha moet naastenliefde Surinamer prikkelen’

PARAMARIBO, 26 okt – Het moslimfeest Id Ul Adha moet vooral naastenliefde stimuleren. Dit zegt minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken, Biza. De periode van de Hadj naar Mekka inspireert meer dan ooit. Daar zou de hele gemeenschap van moeten profiteren. De boodschap die vader Abraham eeuwen terug uitzond, verloor niets aan galmkracht.

Het was dan ook niet zomaar een voorbeeld. Abraham toonde zich bereid zijn zoon op te offeren uit liefde voor God. Het behoeft alleen een wat mildere vertaling voor vandaag. “Het is nodig dat offervaardigheid ten toon gesteld wordt in het dagelijks leven, opdat het streven om ons land tot een welvarend land op te bouwen, sneller kan worden bewerkstelligd”, zegt Moestadja in verband met Id Ul Adha. Het is de beste garantie voor gedeelde welvaart.

Id Ul Adha is een nationale feestdag en Surinamers zouden daar op speciale manier gebruik van moeten maken. “Uitgaande van het feit dat Suriname een multireligieuze gemeenschap kent, biedt de viering van Idul Adha ons weer een geschikte gelegenheid om elkaar te herinneren dat de intermenselijke relatie gebaseerd moet zijn op medeleven, harmonie en liefde voor elkaar als essentiële kwaliteiten om vrede en welvaart te waarborgen in de gemeenschap.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.