PARAMARIBO, 9 dec – De firma Kersten bestaat naar alle waarschijnlijkheid binnenkort alleen nog op papier. Volgens de Ware Tijd wordt het imposante klassieke gebouw in het centrum van Paramaribo van de door zendelingen opgezette firma, mogelijk verkocht. Zendelingengemeente EBGS is kleinaandeelhouder, weet van niets, maar laat het niet over haar kant gaan.

“Die plek van waaruit zendelingen het zendingswerk hebben gesteund, willen we behouden vanwege historische, emotionele en godsdienstige waarde. We zullen het niet uit handen geven voor geld, eer of goed”, staat in EBGS-nieuwsbrief De Kerkbode. Formeel wil niemand reageren. BGS heeft zelf geen directe inbreng, wel een vertegenwoordiger in het bestuur van Kersten. Ondanks de vertegenwoordiging is de gemeente niet op de hoogte.

“Dit maakt de zaak tot een probleem”, zegt een informant. Gevreesd wordt dat het al te laat is. Grootaandeelhouder is de internationale Moravian Church Foundation en die gaat kennelijk wel akkoord. De EBGS zal het moeten doen met wat haar toegeworpen wordt, hoewel de nieuwsbrief een strijdbare houding aankondigt. Opmerkelijk is de geheimzinnigheid rond de verkoop, des te meer daar alle aandeelhouders een christelijke inslag heten te hebben.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.