De International Business School AmericasEurope (IBSAE) die ruim 2 jaar in Suriname MBA opleidingen op Internationaal niveau met het Action Learning als basisconcept verzorgt, breidt nu haar samenwerkingsverbanden uit. Zij gaat nu een samenwerking aan met de Open Universiteit (OU). De Open Universiteit biedt vanaf oktober 2013 haar MSc in Managementwetenschappen aan in Suriname. Het startsein wordt gegeven door het houden van een openingscollege, welke door de Dean van de OU wordt verzorgd.

De tweejarige wo-masteropleiding richt zich op studenten die in het bezit zijn van een verwante wo-bachelor of wo-ongedeelde vooropleiding. In de samenwerking draagt IBSAE zorg voor de lokale werving, inbedding en procesbegeleiding.

De Open Universiteit is verantwoordelijk voor het onderwijsmateriaal, de tentaminering en certificering alsook de inhoudelijke begeleiding van de studenten. De samenwerking met IBSAE biedt studenten in Suriname de mogelijkheid om niet alleen via een individueel zelfstudietraject maar ook via een groepsgewijze begeleide variant de wo-masteropleiding Managementwetenschappen te doorlopen. De samenwerking is daardoor een antwoord op de vraag naar universitair opgeleide managementprofessionals in Suriname, zonder dat deze daarvoor een opleiding in de VS of Europa hoeven te volgen.

Combinatie afstandsonderwijs, inhoudelijk mentoraat en groepsbijeenkomsten

Studenten die deze wo-masteropleiding Managementwetenschappen volgen, combineren afstandsonderwijs via de Open Universiteit met een uitgekiend aanvullend begeleidingspakket, bestaande uit een inhoudelijk mentoraat en procesgerichte groepsbijeenkomsten. De opleiding bestaat uit veertien modules op wetenschappelijk masterniveau, waarin management- en bedrijfskundige kennis en onderzoeksvaardigheden centraal staan. Deze worden online aangeboden door de Open Universiteit die ook de kwaliteit en de voortgang van studenten bewaakt en tentaminering en certificering regelt. Daarnaast vinden ondersteuningsbijeenkomsten plaats op locatie van IBSAE in Paramaribo.

Unieke samenwerking

In Suriname wordt nog geen klassikale wo-masteropleiding in de Bedrijfskunde of Managementwetenschappen aangeboden. Door de samenwerking met IBSAE aan te gaan, brengt de Open Universiteit hier verandering in. IBSAE is een gerenommeerde opleidingspartij in Suriname en de Caribbean, die onder andere een International MBA aanbiedt.

Gesprekken over samenwerking op PhD-niveau

De Open Universiteit levert via de Faculteit Managementwetenschappen een bijdrage aan de academische professionalisering van managementprofessionals in zowel de profit- als nonprofit sector alsook de overheid. Door een mix van zelfstandig, samen en online studeren is verdere professionalisering goed te combineren met de dagelijkse praktijk binnen de eigen werksituatie. De Faculteit Managementwetenschappen is ook zeer actief bij het opleiden van PhD studenten. Daarbij wordt al samengewerkt met gerenommeerde universiteiten in China, Ghana en Brazilië. Momenteel lopen er ook gesprekken met IBSAE om PhD-trajecten aan te bieden in Suriname en de Caribbean.

Er zullen op 2 momenten een opendag worden georganiseerd voor belangstellenden; vrijdag 6 september 2013 en vrijdag 11 oktober 2013, telkens van 17:00u – 20:00u.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.