PARAMARIBO, 3 jul – Het Canadese management van goudproducent Iamgold wist niets af van het bespieden van enkele arbeiders. Volgens bedrijfswoordvoerder Roy van Aerde ging het om een soloactie van de veiligheidsdienst. De arbeiders werden verdacht van het stelen van goud. In hun slaapvertrekken waren camera’s geplaatst.

De arbeiders ontdekten de camera’s en stellen het management verantwoordelijk. Arbeiders van Iamgold zijn namelijk verplicht enkele weken per maand te ‘wonen’ op de werkplek. Via hun advocaat is een schadeloosstelling geëist van ruim veertigduizend dollar. Het management wast de handen in onschuld. “Dit is niet beleid van het bedrijf”, zegt Van Aerde tegenover de Ware Tijd. Het hoofd van de veiligheidsdienst zou eigendunkelijk hebben gehandeld.

De camerabeelden hebben geen bewijs kunnen opleveren. “Het bedrijf heeft haar excuses aangeboden en het hoofd van de beveiliging is uit zijn functie gezet”, aldus Van Aerde. Ook tegen andere personeelsleden zijn maatregelen getroffen. De arbeiders kregen dit te horen tijdens een gesprek met het management. Over een eventuele schadeloosstelling is met geen woord gerept. Wel is schriftelijk gereageerd op een brief van de advocaat van de arbeiders.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.