Vlnr; Professor Theo Wong (Programma Coördinator van M.Sc in Mineral Geosciences), Stephen Letwin (President & CEO van IAMGOLD), Minister Hok van Natuurlijke Hulpbronnen), Ryan Sidin (Voorzitter van het Bestuurd van de ADEK Universiteit), Tom Ohrling (General Manager Rosebel).

PARAMARIBO-  Gisteren ondertekenen Rosebel Gold Mines N.V. (IAMGOLD/ Rosebel) en de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) de sponsoringsovereenkomst voor het opzetten en uitvoeren van het Masters Programma in Mineral Geosciences.

Een Masters opleiding in “Mineral Geosciences” was jaren bij de Universiteit in de planning. Na ruim een jaar van intensieve voorbereiding o.l.v. Sharmila Jadnanansing van Rosebel en  Theo Wong van AdeKUS, is het nu zover dat de Masters opleiding in oktober 2012 van start kan gaan.

De opleiding heeft als doelgroep studenten met een Bachelor of Science graad in geologie of andere richtingen in de mijnbouw. Rosebel heeft de toezegging gedaan om de Masters opleiding te ondersteunen middels het beschikbaar stellen van financiële middelen, wetenschappelijk kader en stageplaatsen.

Met deze opleiding verwachten wij in 2014 circa 20 afgestudeerde geologen, met kennis over minerale exploratie in het algemeen en kennis over de landen in de ‘Guiana Shield’  in het bijzonder. Hiermee wordt voorzien in een behoefte aan gespecialiseerd en gekwalificeerd kader, wat belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van de minerale natuurlijke hulpbronnen die Suriname rijk is.

Corporate Social Responsibility is stevig verankerd in de IAMGOLD organisatie wereldwijd, zo ook bij Rosebel. Een van de permanente aandachtsgebieden is onderwijs waarbij binnen het bedrijf de persoonlijke en professionele ontwikkeling van werknemers centraal staat. Maar IAMGOLD/Rosebel investeert ook specifiek in de onderwijsinfrastructuur in Brokopondo en ondersteunt scholieren met doorlopende beurzen en schoolbenodigdheden.

Met het beschikbaar stellen van 2 miljoen Euro voor ontwikkeling van talent op wetenschappelijk niveau geeft IAMGOLD/Rosebel verdere invulling aan haar maatschappelijke betrokkenheid in Suriname. Immers, de mijnbouw geologen zullen niet alleen voor Rosebel een belangrijke aanwinst zijn, maar vooral voor de totale Surinaamse mijnbouwsector, kennisinstituten en de overheid.

“Middels deze weg willen we AdeKUS bedanken voor de samenwerking”, meldt het bedrijf. Deze samenwerking tussen IAMGOLD/Rosebel en AdeKUS die reeds bestond op het gebied van financiële ondersteuning van het Bachelor of Science programma in geologie en individuele PhD programma’s, krijgt hiermee een duurzaam karakter.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.