PARAMARIBO, 24 sep – De Spoedeisende Hulp, SH, van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is haast aan de rand van zijn opvangcapaciteit. Volgens SH-hoofd Fauzia Poese is dit vooral te wijten aan het grote aantal verkeersslachtoffers. De stijgende lijn bezorgt artsen en ander hulppersoneel kopzorgen. “We kunnen zo niet verder”, aldus Poese.

Artsen op de SH zitten vaker dan niet met de handen in het haar. De meeste opnameplekken worden ingenomen door verkeersslachtoffers. Er zijn zelfs gecompliceerde gevallen bij. “De opvangcapaciteit van ons ziekenhuis is niet oneindig. We moeten ook plaats vrijhouden voor mensen met andere aandoeningen”, zegt Poese tegenover de Ware Tijd. Vooral in de schoolvakantie is het aantal m,eldingen alleen maar blijven toenemen.

Alleen al in het afgelopen weekend moest aan zeker tien personen medische hulp geboden worden. Hoewel de politie meer controle op straat uitvoert, lijken resultaten uit te blijven. Campagnes waarin burgers opgeroepen worden zich te gedragen, lijken gericht aan dovemans oren. Minister Edward Belfort van Justitie & Politie bedacht onlangs nog een verkeersmaand. De bedoeling was nul doden aan het verkeer over te houden. Het werden negen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.