Vaardigheden als een knoop aanzetten, jam maken en kleding vermaken dreigen uit te sterven omdat vrouwen het te druk hebben om ze te leren, zo blijkt uit een Engels onderzoek.

Steeds minder vrouwen weten hoe ze een cake moeten bakken of sokken moeten stoppen, klusjes waar hun moeders en oma’s hun hand niet voor omdraaiden. Dat blijkt uit een onderzoek dat ovenfabrikant Neff hield onder 1.000 Britse moeders.

Zo blijkt uit dat 90 procent van de vrouwen geen idee heeft hoe ze een overhemd moeten stijven en 75 procent kan geen jus maken. De helft geeft toe dat ze geen cake kunnen bakken.

Ook bloemschikken, gordijnen naaien, jam maken, brood bakken of een carnavalspak voor de kinderen in elkaar zetten blijken de meeste vrouwen niet meer te kunnen, zo meldt de Daily Mail.

Het overgrote deel van de vrouwen vraagt regelmatig hun moeder om hulp bij huishoudelijke klussen. Zo zegt veertig procent van de vrouwen regelmatig haar moeder te bellen tijdens het koken, vooral als ze een traditioneel gerecht als een stoofschotel maakt.

Een derde van de vrouwen vindt het vervelend dat ze de traditionele huishoudelijke vaardigheden niet onder de knie hebben. Twintig procent van de vrouwen kan het niks schelen en 21 procent heeft er het geduld niet voor. Tweederde wil hun huishoudelijke vaardigheden doorgeven aan hun kinderen, maar twintig procent vindt dat de meeste vaardigheden overbodig geworden zijn.

Over mannen rept het onderzoek overigens niet. Van hen wordt blijkbaar nog steeds niet verwacht dat ze een knoop kunnen aanzetten.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.