Hewlett-Packard (HP) heeft dinsdag het ultrabookaanbod flink uitgebreid met nieuwe modellen voor consumenten. De nieuwe laptops zijn bovendien een stuk goedkoper.

In Shanghai op een congres van HP, de grootste pc-fabrikant wereldwijd, werden vier nieuwe modellen getoond: De Spectre XT, de Envy Ultrabook, de Envy Sleekbook en de EliteBook Folio 9470m.

De Envy-modellen richten zich meer op consumenten en zijn verkrijgbaar vanaf 650 euro. Een flinke prijsverlaging in vergelijking met het huidige aanbod van ultrabooks. De goedkoopste gaan nu over de toonbank voor minimaal 800 euro. Ook Sony kondigde onlangs een ultrabook voor 650 euro aan.

De Envy Ultrabook (ook wel Envy 4) is 19,8 millimeter dik en weegt 1,79 kilo. Daarmee rekt het de grenzen van een ultrabook flink op. Deze dunne, snelle en lichte laptops wegen over het algemeen niet meer dan 1,5 kilo en zijn vaak onder de 18 millimeter dik.

Het apparaat is beschikbaar in 14 en 15,6-inch en is uitgerust met de nieuwste Ivy Bridge-processor, hoewel de modellen die nu direct verscheept worden mogelijk nog over Sandy Bridge beschikken.

De batterijduur ligt op respectievelijk acht of negen uur. De ultrabook moet vanaf juni te koop zijn voor 699 euro.

De Envy Sleekbook (ook wel Envy 6) is met 649 euro nog iets goedkoper en komt ook in juni. Ook deze laptop is verkrijgbaar in 14 en 15,6-inch en heeft dezelfde accuduur. Het enige verschil met de Envy Ultrabook is dat de laptop een AMD-processor heeft en daarom niet aan de eisen van een ultrabook voldoet.

Initiatiefnemer Intel heeft deze eisen opgesteld.

Naast de twee modellen specifiek voor consumenten, introduceerde HP nog de Spectre XT. Deze ultrabook richt zich meer op de zakelijke markt.

Het model is slechts 14,5 millimeter dun en weegt 1,4 kilo. Daarnaast beschikt de ultrabook over een 13,3 inch HD-scherm, 256GB aan geheugen, een dunne bezel, een Gigabit Ethernet-poort, een USB 3.0-poort en een HDMI-poort.

Bovendien is het zakelijke model uitgerust met Photoshops en Premiere Elements. Ook levert HP standaard een jaar beveiligingssoftware voor de bescherming van data en andere software voor de beveiliging van de pc zelf.

De Spectre is ook vanaf juni verkrijgbaar en zal 999 euro gaan kosten.

Zowel de Spectre als de Envy-modellen beschikken over Beats Audio van Dr. Dre en bijvoorbeeld de HP CoolSense-techniek waardoor de apparaten door een intern ventilatiesysteem automatisch koeler zouden moeten blijven.

Als laatste toonde het bedrijf de EliteBook Folio 9470m. Ook een laptop gericht op de zakelijke markt. Met een dikte 19 millimeter en een gewicht van 1,58 kilo is het apparaat wel iets forser dan de Spectre.

De EliteBook heeft echter meer poorten en connectiemogelijkheden. Zo is er wireless WAN ingebouwd en zijn een volledige Ethernetpoort, VGA en USB 3.0 aanwezig. Bovendien heeft de EliteBook een langere accuduur die zal uitkomen op minimaal 9 uur.

Ook kan de accu nog vervangen worden. Dat is bij veel andere ultrabooks niet mogelijk. Daarnaast kan de laptop in combinatie met een dockingstation gebruikt worden. De EliteBook komt pas in oktober voor een nog onbekende prijs.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.