Op 12 en 13 maart organiseert Hotel Krasnapolsky het Extravaganza Star Dinner. Hierbij introduceert topkok Ramon Beuk en SVH Meesterkok Edwin Vinke van restaurant de Kromme Watergang in Hoofdplaat, dat met haar twee Michelin sterren tot de beste restaurants in Nederland behoort.

Naast het team van Krasnapolsky werken ook het Surinaamse Culinaire team, leden van de Surinaamse Chefs Associate en leerlingen van de SHTTC en Instituut Leuden mee aan dit unieke topdiner. Met het diner wordt een bijdrage geleverd aan uitwisselen van culinaire kennis tussen Suriname en Nederland, zegt de organisatie aan GFC.

Beuk introduceert Meesterkok Vinke in Suriname en slaat de brug tussen de Nederlandse en Surinaamse keuken. Vinke zal zijn kennis en kunde delen met de participanten aan het diner en zal ook een workshop verzorgen voor professionals.

Vinke wordt afgevaardigd namens het Gilde van Nederlandse Meesterkoks, dat de doelstelling ten aanzien van de uitwisseling van kennis en het verhogen van het culinaire niveau in Suriname van harte ondersteunen. Hotel Krasnapolsky, het Gilde en de twee topkoks slaan de handen ineen om dit doel te realiseren.

Het eerste Extravaganza Star Dinner vond plaats in 2013 als opening van Bergendal Amazon Flavors. “Het was een groot succes dat werd afgesloten met een staande ovatie”, zegt Hans Huiskes, directeur van Kersten Hospitality.

Net als in 2013 wordt het een diner met live entertainment waarbij gasten kunnen genieten van een avond dineren op topniveau, maar ook een kijkje kunnen nemen in de open keuken waar de gelegenheidsbrigade de borden opmaakt en direct serveert.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.