Door Johan Donner

PARAMARIBO – De voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Ronald Hooghart, is verbaasd en teleurgesteld over de veiling van het gebouw en perceel van de Moederbond, maar meer nog hekelt hij de houding van bepaalde bestuursleden.

“No wan man no musu kon taygi mi tak’ a no ben sabi. Ik vind ze maar smerige collega’s. Want ik weet, één van ze heeft zelfs van ons bij OW SRD 45000 in zijn eigen zak gestopt.

Het is een heel naar gevoel, maar ik ben van mening dat het arbeidersfront de meest schuldige is. We zijn niet bereid samen te werken. We zijn niet bereid verantwoordelijkheid te nemen.

We zijn niet bereid contributie te betalen. U moet weten dat vele vakcentrales draaien terwijl vele vakbondsleiders en anderen hun eigen vermogen erin stoppen, omdat de mensen nauwelijks bereid zijn een percentje contributie te betalen.
Maar de lidbonden, die betalen ook geen contributie aan de centrales. Dus op een gegeven moment wil je de mensen helpen en neem je allerlei zaken op krediet. Dus als je niet oppast, komt een of ander schuldeiser en pakt je grond af.”

Zo beschrijft de vakbondsleider zijn visie op de erbarmelijke toestand binnen de vakbeweging en de situatie bij de Moederbond.

Hij vindt dat de bestuursleden van de Moederbond die hierover in de pers zijn getreden eigenlijk de hele vakbeweging en ook zichzelf schaden, omdat ze er ook bij horen.

Hooghart vindt dat de mensen in het bestuur rustig bij elkaar hadden moeten zitten en de zaak moesten oplossen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.