Volgens Israëlische onderzoekers in Pediatrics kan een lepeltje honing baat hebben bij kinderen die s’ nachts hoesten. Honing schijnt een veilig alternatief te zijn voor hoestdrank. De onderzoekers hebben testen gedaan op het effect van honing bij 300 kinderen van 1 tot 5 jaar.

Ze hadden allemaal al maximaal een week lang last van een loopneus en hoesten gedurende de nacht. Ze hadden geen astma of een longontsteking. De kinderen kregen voor het naar bed gaan twee theelepels eucalyptus-, citrus- of lipbloemhoning of een product dat smaakte en eruit zag als honing, maar geen honing bevatte.

Het blijkt dat de kinderen beter sliepen en minder hoestten. Dit werd door de ouders bijgehouden via een vragenlijst. Bij kinderen die honing hadden gekregen, was de grootste verbetering te zien.

Honing onderdrukt mogelijk het hoesten en heeft een anti-bacteriële werking. De siroop-structuur van honing smeert de keel en wekt de speekselproductie op. Let er wel op dat je geen honing geeft aan kinderen onder de 1 jaar. Door de bacteriën die honing van nature bevat kunnen kinderen onder de 1 jaar ziek worden.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.