Homo-emancipatieprijs voor Surinaamse vrouw

De uit Suriname afkomstige Anita Chedi Shiwally heeft eergisteren de John Blankensteinprijs 2012 in ontvangst genomen. Chedi Shiwally ontving de Haagse Homo-emancipatieprijs vanwege haar werk als vrijwilliger die met ‘passie en gedrevenheid’ voorlichting geeft op scholen.

De jury had de moeilijke opdracht een keuze te maken uit zeven ijzersterke kandidaten. Uiteindelijk heeft zij gekozen voor Anita Chedi Shiwally, die als vrijwilliger voorlichting geeft op scholen. De jury was met name lovend over haar passie en gedrevenheid: “zowel jongeren als volwassenen die ‘in de kast’ zitten empowert zij met haar eigen verhaal en de open wijze waarmee zij over homoseksualiteit praat. Zij is voor hen een eerste klas rolmodel.”

De John Blankensteinprijs is bestemd voor personen of organisaties die zich buitengewoon hebben ingezet voor de homo-emancipatie in Den Haag. De gemeente heeft in 2008 het initiatief genomen tot deze prijs om een bijdrage te leveren aan de sociale en maatschappelijke acceptatie van homoseksualiteit in de stad.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.