PARAMARIBO, 30 okt – Extreme hitte zorgt voor problemen met drinkwater. Aan de kust en in het binnenland nemen de klachten over tekorten toe. Huishoudens en vooral landbouwers hebben te kampen met tekorten. De op sommige plaatsen reeds gebrekkige voorzieningen worden extra belast. Boeren klagen al over het teloor gaan van aanplantingen. Volgens parlementariër Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) hoeft het allemaal niet.

De kustdistricten Saramacca en Nickerie zouden makkelijk geholpen kunnen worden. Het is eerder een kwestie van afwegen. “Ik zal de regering vragen of het prioriteit is momenteel een zorghotel te kopen of een gebouw in Frankrijk (voor de Surinaamse ambassade, red.). Terwijl al deze dingen gebeuren, hebben mensen geen water”, zegt Jogi tegenover de Times of Suriname. Met wat investeringen hier en daar zou drinkwater gebracht kunnen worden naar leefgemeenschappen.

Het geld zou er wel moeten zijn, te oordelen naar het uitgavenbeleid. “Er moet verandering komen in deze situatie”, aldus Jogi. Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen wil over het hele land de watervoorziening verbeteren. Samen met waterleidingbedrijf SWM zullen speciale projecten worden uitgevoerd. In Commewijne wordt al huis aan huis drinkwater geleverd. Dit gebeurt gratis. Vooral in de zonnige periodes is het er moeilijk aan water komen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.